15 Kasım 2009 Pazar

Yeşil Çayın Faydaları

Havaların da artık iyice soğuduğu bugünlerde, evimizde ya da işyerimizde sıcak içeceklere çok daha fazla yer verir olduk. Sürekli çay içmek yerine sağlığınız için diğer bitki çaylarına da şans verin. Özellikle yeşil çaya. Yeşil Çay tüketimi son yıllarda bir hayli arttı, çay firmalarının da bunda büyük etkisi olduğunu söylememiz gerekir. Kullanım ve hazırlama açısından pratikleşen poşet çaylar artık bu lezzetlere daha kolay ulaşmamızı sağlıyor. Yeşil Çayın bağışıklığı artırma, son zamanlarda epey gündemde olan gripten korunma gibi faydaları dışında birçok faydası daha var. Peki neymiş bu Yeşil Çayın diğer faydaları derseniz maddeler halinde özetleyebiliriz.

Kanbasıncını dengede tutar : Kan basıncı tansiyonumuzu belirler, günde en az yarım fincanyeşil çaytüketerek tansiyonhastalıklarından daha fazla korunmuş olursunuz. Yeşil çaydaki antioksidan maddeler damarlarınızın daralmasını önler, bu sayede yüksek kanbasıncından korunursunuz. Kanserden korunmanıza yardımcı olur : Yeşil Çayın içinde polifenol bulunur. Bu madde bir antioksidan çeşididir. Bu madde sayesinde kanser hücrelerinin vücudumuzdan atılmasını sağlar. Bir çok araştırma sonucuna göre düzenli Yeşil Çay tüketiminin barsak, meme, prostat ve mide kanseri tehlikesini azalttığı varsayılmıştır.

Hafızayı canlandırır : Yeşil Çayın abrındırdığı antioksidanlar vücudumuzda bulunan serbest radikallerin atılmasına yardımcı olur ve beynimizdeki sinir hücrelerini korur. Günde 2 fincan Yeşil Çay içmek bizi Alzheimer, Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyacaktır. Kilo vermeye yardımcı olur : İçerdiği maddeler kan dolaşımının hızlanmasını sağladığı için fazladan aldığınız her kalori de Yeşil Çay sayesinde daha hızlı yakılır ve vücuttan atılır. Aynı zamanda ideal kilonuzu korumanıza da yardımcı olur. Cilt sorunlarını giderir : Yeşil Çay cildinizi güneşten koruyarak cilt kanserini önleyen maddeler içerir. Güneşe çıkmadan önce yeşil çaya batırılmış pamuğu cildinize sürebilirsiniz. Ayrıca göz altı morlukları, tıbbi önemi olmayan ufak sıyrıklar gibi sorunlarda yine aynı şekilde yeşil çaya batırılmış pamuğu sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Yeşil Çayın doğal antiseptik gücünden faydalanabilirsiniz.
Naneli Yeşil Çay


Gençliğini korumanıza yardımcı olur : Damarlarınızı koruyan Yeşil Çay bu sayede sizin tüm vücudunuzu yılların getirdiği olumsuz etkilere karşı da korur. Kan damarlarındaki sorunlar felç ve kalp krizi riskini yükseltir bu da vücudunuzun yorulmasına ve enerjinizin tükenmesine sebep olur ve sizi vaktinden önce yaşlandırır. Ama günde içeceğiniz 1 – 2 fincan Yeşil Çay sizin yaşlılığa karşı sigorta poliçenizdir.

1 yorum: