Aklıma geldi denedim, diğer yapılan böreklerden tek farkı görümünü lezzet aynı...
misafirleriniz için görünüm değişikliği.
Malzemeler
3 adet yufka
İçi için
300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 sivribiber
1 domates
1 y.k salça
Tuz-Karabiber-Sıvıyağ
Sıvı harcı için
1 s.b. süt
1 yumurta
1/2 s.b. sıvıyağ
1 s.b. süt
1 yumurta
1/2 s.b. sıvıyağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
1 domates dilimlenmiş
2 yeşil biber
Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup sırayla yeşil biberi, salçayı, kıymayı ve küçücük doğranmış domatesi ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle baharatlarını ayarlayın.Yufkaları 8 eşit üçgen parçalara bölün. Sıvı harcın malzemelerini blendırdan geçirip homojen bir karışım olmasını sağlayın. Yufkaların üzerine sıvı harçtan fırçayla sürüp hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan geniş kenarına yeterince yayın. Kenarlarını içeri doğru katlayıp iki parmak eninde dar ucuna doğru sarıp su ile yapıştırın. Üstlerine tekrar sütlü sıvı harçtan sürün.Üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atıp, yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Bir dilim domates ve biber yerleştirip önceden ısınmış 180 C fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder