7 Şubat 2010 Pazar

"KEŞKE GERÇEK OLSA" romantik komedi tadında :))



Aralık ayının son günlerinde SPARKLY PAGES'in düzenlediği kampanyadan hediyeler kazanmıştım.

Hediyelerden biri "KEŞKE GERÇEK OLSA" isimli Marc Levy'in bir romanıydı. Elimdeki kitabı bitirip Ocak ayının ortalarından itibaren kitabı okumaya başladım.

''Keşke Gerçek Olsa'' bir solukta okuduğum inanılmaz güzellikte bir kitap. Çok yalın bir dille yazılmış bir eser. Kitabı elime aldığım andan itibaren olaylar beni içine çekti, olanları sanki birebir yaşıdım, romantik komedi tarzındaki bu kitabın her sayfasında yüzümdeki tebessüm eksik olmadı...

Marc Levy tam bir aşk adamı. Sıradışı bir konuyu, her insanın yaşamak isteyebileceği, olağanüstü bir aşk hikayesine dönüştürmüş. Bu kitabı bitirdikten sonra herkes benim gibi "keşke gerçek olsa" diyecektir.

Sonra Marc Levy'i araştırdım biraz internetten ve bu kitabın devamı olan ''Sizi Tekrar Görmek'' adlı kitabını keşfettim...
En kısa zamanda kitabı alıp, okumak istiyorum.

Veeee nihayetinde romantik komedi seviyorsanız bu kitabı kaçırmayın... Elinizden bırakamayıp 3-5 günde bitireceğiniz bir kitap :)



Eğer kitap okuyacak zamanınız yoksa bu kitabın filmide çekilmiş... Markl Ruffola ve Reese Witherspoon oynuyor filmde. Ben izlemedim ama, filmi en kısa zamanda bulup izleyeceğim.
Tabii gönül isterki önce kitabını okuyun :))


Kitabın Konusunu Merak Edenler İçin;
İşten eve yorgun döndüğünüz bir gün, banyo dolabınızın içinde bir kadın bulsanız ne yapardınız? Hele bu kadını sizden başka kimse görüp sesini duyamıyorsa? Genç ve güzel bir doktor olan Lauren, bir trafik kazası sonucu bitkisel yaşama girer ve çalıştığı hastaneye getirilir. Lauren’in bedeni hastanenin yoğun bakım odasında yatarken ruhu özgürce dolaşmaya başlar. Lauren’in ruhunun en önce gittiği yer elbette yıllarca oturmuş olduğu, ama bitkisel yaşama girdikten sonra genç Amerikalı mimar Arthur’a kiralanmış olan apartman dairesidir. Ayrılmaz ikili gibi birlikte yaşamaya başlayan Lauren ile inanılmaz olana inanan Arthur’un arasında duygusal bir yakınlaşma olması kaçınılmazdır. Öte yandan Lauren’in görünmez bedeniyle katıldığı bu birliktelik, genç adamın başını derde sokmakta gecikmeyecektir. Kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren anlatımıyla Keşke Gerçek Olsa modern bir peri masalı.
SPARKLY PAGES'e yeniden teşekkürler, Marc Levy ve kitaplarıyla beni tanıştırdığı için :)

1 yorum:

  1. Canım kitabı beğenmene çok sevindim umarım devamı olanı da seversin.filmini de izledim, çok hoş ama kitaptaki tadı vermiyor maalesef.hele sonuna doğru olan o heyecan bence filmde tam olarak verilmemiş.devamını da okuduğun zaman yazarsan ilk yorumu yazan olmak isterim.sevgiler....

    YanıtlaSil