17 Nisan 2010 Cumartesi

ZİNDAN ADASI .....Sen kimsin? Peki ya ben?

Öncelikle........ 6. His'e parmak ısıttırıyor, Clint Eastwood dram tekniğine çalım atıyor, Yeşil Yol'un üstünden geçiyor ve Martin Scorsese'in hanesine bir artı puan yazdırıyor benim için.

Filmi izlememiş arkadaşlarıma vereceğim iki türlü fikir olabilir psikolojik gerilim seven, yaratıcı düşüncelere sahip biriyseniz kesinlikle gidin sinema sektörünün bu kadar durağan olduğu sıralar bulunmaz bir yapıttır.

Filmi psikolojik gerilim olarak başlıyor ve sürükleyici bir şekilde devam ediyor. Filmin son 15 dakikasında ise film türünden bir anda koparak dramatik bir öyküye dönüşüyor. Macera, aksiyon, komedi veya romantik aşığı arkadaşlarıma ise tavsiyem gidipte boş yere filmi yerden yere vurup (senaryosunu, görüntülerine, oyunculara ve müziklere) çemkirmeyin :)

Filmin başından itibaren ki görsellik ve atmosfer o kadar güzel işlenmişki, gerçek anlamda Martin Scorsese'in farkını ortaya koyuyor. Hikaye daha önce başka filmlerde işlendi veya buna benzer filmler izledik diyebilirsiniz. Ama bu hikayeyi bu kadar kaliteli bir şekilde izlemişmisinizdir acaba. Sonuna geldiğinizde bile hala bir şüpheyle bakıyorsunuz.
Söylenenlerin aksine filmin sonunu çok beğendim sinema da çok sık kullanılan seyircinin yorumuna bırakma tarzında üstelik genellikle kullanılan 2 farlı son yerine 3 farklı son çıkartabiliyorsunuz. Bu da senaryonunun ne kadar akıllıca işlendiğini ortaya çıkartıyor ve her 3 sonunda olabilme ihtimali aşikar
1-Gerçekten deli.
2-Zindan adasında komploya kurban gidiyor ve verilen ilaçalar sonucu deliriyor.
3-Adada yaşananları daha yakından takip edebilmek ve yaşananalara dur diyebileceği en iyi yolun deli taklidi yapmaktan geçtiğin düşünüyor.
Hangi son olursa olsun çok başarılı olmuş
Sonuç olarak: Teddy karakteriyle beraber düşünüp içinizde onunla beraber mücadele ediyorsunuz ama sonunda sizde pes edip boyun eğiyorsunuz.
Film her yönüyle çok iyiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder